Izdvajamo

Potpisan sporazum između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije

U Županijskoj palači u Varaždinu, u srijedu 29. studenog, potpisan je sporazum o suradnji između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije. Sporazum su potpisali župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Mario Milak.

Varaždinska županija se obvezala da će osigurati prostorne uvjete za provedbu majstorskih ispita koji su u nadležnosti Obrtničke komore. Za obavljanje majstorskih ispita Varaždinska županija će Obrtničkoj komori osigurati besplatno korištenje stručnih praktikuma i školskih radionica u srednjim školama u kojima je osnivač, pa će Komora moći koristiti praktikume u Srednjoj strukovnoj i Gospodarskoj školi.

- U Varaždinskoj županiji ukupno je 21 posto učenika srednjih škola u trogodišnjim obrtničkim i industrijskim smjerovima. Važno je da se Županija uključi u svim segmentima kao potpora našim učenicima, posebno u deficitarnim obrtničkim zanimanjima - rekao je župan Čačić.

Ovaj sporazum popisan je s ciljem suradnje i podizanja razine obrazovanja te podizanja konkurentnosti na tržištu rada za obrtnička zanimanja.

Potpisivanju su prisustvovali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport  kulturu dr. sc. Miroslav Huđek.

cacic3

cacic

Obrazovanje

image

Obrazovanje

 

Opširnije

 

Društvene mreže

Korisni linkovi

image

Korisni linkovi

 

Opširnije

Obrtnički registar

image

Obrtnički registar

 

Opširnije

Prijavite se na Newsletter

Ime:
Email:

Pop Up

Udruženje obrtnika Varaždin iznajmljuje poslovne prostore